Trump megválasztása óta először állt a nagy nyilvánosság elé

2017. január 11. 18:25    
nyomtatás
 
Donald Trump megválasztása óta ma szólalt meg először hivatalosan a nyilvánosság előtt, ami a tegnap közzétett, orosz hekkertámadásokról szóló hírszerzési jelentés miatt különösen nagy figyelmet kapott.


A sajtótájékoztató főbb üzenetei:

  • Először is Trump szóvivője reagált a hírszerzési jelentésre, illetve az elmúlt napok belpolitikai botrányára. Felelőtlennek és felháborítónak nevezte az orosz hekkerek közbeavatkozásával kapcsolatos híreszteléseket, szerinte csupán egy politikai boszorkányüldözésről van szó, melynek keretében a média és a leköszönő adminisztráció szándékosan megpróbálta bemocskolni Donald Trumpot.
  • Trump a hírszerzési jelentést hamisítványnak nevezte, amelyet "beteg emberek raktak össze" és amit sosem kellett volna nyilvánosságra hozni.
  • Elismerte ugyanakkor, hogy orosz hekkerek is részt vehettek az amerikai elnökválasztással kapcsolatos hekkertámadásokban, ezért azonban nem lehet kizárólag Oroszországot és Puyint hibáztatni, ugyanis szerinte "mások is meghekkelték az Egyesült Államokat". Épp ezért 90 napon belül egy átfogó riport elkészítését ígérte, amiben megvizsgálják, hogy miként lehetne növelni az Egyesült Államok kiberbiztonságát.
  • "Ha Putyin kedvel engem, azt eszköznek tekintem, nem kötelezettségnek" - fogalmazott Trump arra utalva, hogy inkább előnynek tartja az oroszok szimpátiáját, mintsem hátránynak.
  • A hekkertámadásokért részben a demokrata párt is felelős, hiszen nem készültek fel kellőképpen a hasonló jellegű akciókra. Elmondáa alapján a republikánus párt központi rendszerébe is megkíséreltek betörni, ők azonban sikeresen elhárították a támadást.
  • Magánvállalkozásai miatti összeférhetetlenségi vádakra reagálva hangsúlyozta, hogy bár a törvény lehetővé teszi, hogy elnöksége mellett magánvállalkozásaiban is vezető pozíciót töltsön be, azonban "ez rosszul nézne ki", ezért mondott le üzleti érdekeltségeiről.
  • Áttérve a gazdasági témákra, megköszönte azoknak az autógyártóknak a közreműködést, akik kérésére az elmúlt napokban változtattak üzleti elképzeléseiken, és inkább amerikai beruházás mellett döntöttek.
  • Az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény azonnali visszavonását és új egészségbiztosítási törvény beterjesztését ígérte, amint az amerikai felső ház megszavazza az általa jelölt egészségügyi tárcavezetőt.
  • A mexikói határra tervezett falat érintően is gyors intézkedést ígért, a költségeket pedig a déli szomszéd állja majd.
  • A gyógyszeriparral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ott is hasonló lépésekre van szükség, szerinte ugyanis rengeteg cég külföldön gyártja a termékeit, melyeket aztán az USA-ban értékesít, ami nem helyes. Emellett a termékek magas árát is kifogásolta, ami szintén nem jó hír a szektorban tevékenykedő cégek jövőbeli jövedelmezőségét nézve.

Kapcsolódó cikkek:

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium