Előfizetői tartalom

Trump mindent lenyom a gyengék torkán, csak hogy kényeztesse a szavazóit

Portfolio
Lassan letelik Donald Trump ciklusának első 100 napja, ezért - tekintettel ennek az időszaknak a szimbolikus jelentőségére - az elnököt sürgette az idő, hogy választói felé valami konkrét eredményt tudjon felmutatni. Ennek fényében nem meglepő, hogy Trump pont ezen a héten indított villámhadjáratot az Észak-Amerikai Kereskedelmi Megállapodás (NAFTA) ellen, amit kampánya során élesen bírált. Az elnök pontosan tisztában van saját alkupozíciójával, amit úgy tűnik, hogy a választók kiszolgálásáa érdekében kíméletlenül érvényesíteni is akar.

Év elején sokan attól tartottak, hogy Donald Trump hatalomra kerülése globális kereskedelmi háborút robbanthat ki. Az aggódóknak minden okuk megvolt, hogy ezt feltételezzék, az elnök ugyanis rendszeresen kritizálta az USA fennálló nemzetközi külkereskedelmi egyezményeit, köztük az Észak-Amerikai Kereskedelmi Megállapodást (NAFTA). Trump az USA szempontjából kedvezőtlen multilaterális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés