Előfizetői tartalom

Trumpnak pár nap alatt sikerült lerombolnia több évtized munkáját

Portfolio
Donald Trump képtelen volt felmérni első európai látogatásának súlyát, felelőtlen kijelentéseivel és viselkedésével pedig súlyos károkat okozott az amerikai-európai kapcsolatokban - értékeli az amerikai elnök látogatását Anne Applebaum Pulitzer-díjas újságíró. A Washington Post hasábjain megjelent véleménycikkében kifejti, hogy az európai körút egy kisebb diplomáciai katasztrófával ért fel, ami a transzatlanti együttműködés tengelyét jelentő amerikai-német kapcsolatokat több évtizedes mélypontra taszította.

Donald Trump beiktatása óta nincs EU-s nagykövete az Egyesült Államoknak, ezzel az ország egyik legfontosabb diplomáciai tisztsége áll négy hónapja betöltetlenül. Az Európába érkező amerikai küldöttségek időről időre igyekezték meggyőzni az új elnöktől okkal tartó európai vezetőket, hogy az Egyesült Államok NATO iránti elköteleződése, és úgy általában a kontinenshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés