Előfizetői tartalom

Túl erős lesz a forint és elmarad a Brexit: jóslatok, amikben senki sem hisz

Portfolio
Az év végéhez közeledve a nagy nemzetközi befektetési bankok sorra készítik el komolyan vehető elemzéseiket 2017-re, sokszor azonban ezeknél érdekesebbek az úgynevezett black swan-típusú jóslatok. Ezeket Magyarországon hívják megdöbbentő vagy hihetetlen előrejelzéseknek is, a lényegük, hogy az elemzők kicsit eljátszadoznak a "Mi lenne, ha?" kezdetű mondatokkal. A tipikus black swanek jellemzője, hogy a megvalósulásuk esélye alacsony, jellemzően 20 százalék alatt, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy bejönnek, hiszen lehet racionális alapjuk.

Mostanra szinte az összes komolyabb nemzetközi cég készít megdöbbentőnek mondható előrejelzéseket az év végén. Itthon a legtöbbször a Saxo Bank ilyen jellegű összeállításait idézik, a dán cég elemzőinél komoly hagyománya van a black swaneknek. Itthon egyelőre csak próbálkozások vannak arra, hogy tartósan megjelenjen ez a műfaj. Most alapvetően a Saxo Bank tíz 2017-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés