Előfizetői tartalom

Ugrott az államadósság - Itt a friss rangsor! (3.)

Portfolio
Az idei első negyedév végén az euróövezet adósságrátája 92,2%-ra emelkedett a 2012 év végén látott 90,6%-ról. Az EU adósságmutatója ezalatt 85,9%-ra növekedett 85,2%-ról. Mindkét esetben új történelmi csúcsról beszélhetünk. A 27 uniós tagállam közül 21 ország esetében emelkedett a negyedéves adósság, a magyar GDP-arányos mutató 3,2%-kal ugrott meg.

Csúnyán indult az idei év, már ami az euróövezeti és uniós adósságmutatót illeti. A 92,2%-os euróövezeti mutató, valamint a 85,9%-os uniós ráta soha nem látott csúcsnak felel meg. Az Eurostat oldalán elérhető, 2000-től rendelkezésre álló adatok szerint soha nem álltak még ilyen magasan ezek az adósságmutatók.Itt a sorrend! Az első negyedév végén a legnagyobb államadósságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés