Előfizetői tartalom

Úgy ki van tömve az állam pénzzel, hogy azt el sem hiszed

Portfolio
A harmadik negyedévben 287,1 milliárd forintos többletet mutatott a kormányzati szektor egyenlege, ami a GDP 3,3%-ának felel meg. Egyáltalán szufficitre sem volt példa korábban, nemhogy egy ekkora gigantikus többletre. A költségvetés 4 negyedéves gördülőátlaga 0,2%-os többletet mutatott a GDP arányában a harmadik negyedév végén. Ezért nem meglepő, hogy a kormány jelentős költségvetési élénkítésről döntött az elmúlt hetekben.

Gigantikus többletA kormányzati szektor idei harmadik negyedéves adatait közölte a KSH, és minden eddiginél meghökkentőbb számokat láthatunk ebben: A kormányzati szektor 287,1 milliárd forint többlettel zárta a harmadik negyedévet, ami a GDP 3,3%-ának felel meg. Ez 415,4 milliárd forintos, GDP-arányosan 4,8 százalékpontos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés