Úgy néz ki, tényleg bedobja a törölközőt a csőd szélén tántorgó ország (2.)

2017. november 10. 17:20    
nyomtatás
 
A csütörtöki újabb határidőig sem fizette ki egy 650 millió dolláros kötvény kamatát a venezuelai állami tulajdonú közszolgáltató cég. A hitelezők szerint ez gyakorlatilag a csőddel egyenértékű, de a dél-amerikai ország hivatalosan még nem jelentette be fizetésképtelenségét.


Még október 10-én kellett volna kifizetnie a venezuelai állami vállalatnak egy 650 millió dolláros kötvénye kamatát. A 8,5%-os kuponnal rendelkező papír 2018-ban járna le. A múlt hónapban Venezuela 30 napos haladékot kapott a fizetésre, ez csütörtökön járt le, a hitelezőket tömörítő Wilmington Trust pedig pénteken bejelentette, hogy nem fizették ki a szükséges összeget, ezt pedig csődként értékelik.

A hitelezők bejelentés után megugrott a venezuelai csődbiztosítás ára, a CDS-felár alapjána piac elkezdte beárazni a csődöt.
A szakértők vártak mára bejelentést a venezuelai csőddel kapcsolatban, de nem éppen ezt. Az állami olajtársaság, a PDVSA ugyanis még november 2-án mulasztott el egy visszafizetést, amivel kapcsolatban a hitelezők ma ültek össze megvitatni, hogy hivatalos csődeseménynek minősítik-e.

Update:
A Reuters szerint a venezuelai vállalat azt állítja, hogy szerdán elutalta az összeget. Közben a PDVSA kötvényesei úgy határoztak, hogy hétfőn ülnek újra össze, hogy döntsenek követelésük sorsáról.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium