Előfizetői tartalom

Új történelmi mélypontok felé menetel Európa

Portfolio
Az Európai Központi Bank szeptember eleji tétlensége hirtelen felhajtotta az euróövezeti kötvényhozamokat, ám az emelkedés úgy tűnik, gyorsan kifulladt. A folyamat hamar hozamesésbe fordult át, a helyzet pedig egyre abszurdabb, a kétéves lejáratú papírok közül már alig van olyan, ami pozitív hozamot biztosít a befektetők számára. Bár egyelőre kicsi az esély egy radikális politikai irányváltásra, ha ez mégis bekövetkezne, az a hozamemelkedéssel párhuzamosan alapos felfordulást idézhetne elő piacon.

Meglepetést okozott az Európai Központi Bank szeptemberi eleji kamatdöntő ülése, a piaci szereplők többsége ugyanis arra számított, hogy végre bejelentik bizonyos technikai feltételek módosítását a jegybank eszközvásárlási programjával kapcsolatban. A felfűtött piaci várakozásokat az indokolta, hogy a jelenlegi korlátozó tényezők mellett - például, hogy egy adott ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés