FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Újabb csatát nyert meg a kormány a legfontosabb háborúban

Portfolio
Évek óta a kormány egyik legfontosabb háborúját az államadósság ellen vívja többnyire szoros győzelmeket aratva, hiszen csak minimálisan tud csökkenni a GDP-arányos adósságráta. Az viszont dicséretes, hogy az adósságon belül egyre kisebb a deviza részaránya, ennek köszönhetően csökkent jelentősen az ország sérülékenysége, amit tavasszal a három nagy hitelminősítő közül elsőként a Fitch is felminősítéssel jutalmazott.

Júniusban 30 százalék alá csökkent az Államadósság Kezelő Központ által kezelt adósságrész, azaz a központi költségvetés adósságának a devizaaránya, amely így közel 5 százalékponttal alacsonyabb a tavaly év véginél - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki közleményében. Az adat azért furcsa, mert az ÁKK honlapján található statisztika szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés