Előfizetői tartalom

Újabb győzelmet aratott Magyarország az adósság felett

Portfolio
Az előzetes adatok szerint tavaly év végére 73,9 százalékra csökkent az államháztartás bruttó, konszolidált adóssága a GDP arányában - derül ki az MNB péntek reggel megjelent adataiból. Ezzel talán a vártnál egy hajszállal magasabb adatot közölt a jegybank, de ezt még jó eséllyel lefelé fogják módosítani a későbbi felülvizsgálatok során.

A 2015-ös 74,7 százalék után 73,9 százalékra csökkent az államháztartás bruttó adóssága a GDP arányában - közölte az MNB pénteken. Ezzel teljesült a magyar adósságszabály és az Európai Unió úgynevezett egyhuszados szabálya is. Ugyanakkor ha hozzátesszük, hogy Varga Mihály tavaly év végén 73-74 százalékos értékről beszélt, akkor talán egy pici csalódás, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés