Előfizetői tartalom

Újabb hidegháború jöhet?

Portfolio
A piacok mélyrepülése mögött az elhúzódó orosz-ukrán válság állhat. Annak ellenére, hogy az ukránok már korábban megegyeztek az oroszok felé fennálló tartozásaik rendezéséről, a földgáz áráról, illetve a keleti megyék ügyében is történtek előrelépések, a helyzet továbbra sem ad megnyugvásra okot. Abban az esetben, ha Ukrajna nem jut újabb forrásokhoz év végére pénz és gáz nélkül maradhat.

Az év végére Ukrajna finanszírozása veszélybe kerülhet abban az esetben, ha nem sikerül megállapodnia Oroszországnak és az Európai Uniónak egymással. A háromoldalú tárgyalások eredményeképpen az orosz és az ukrán fél már korábban megegyezett a 2013 és 2014 között fizetett 4,5 milliárd dolláros adósság, illetve a téli fűtési szezon 1,45 milliárdos dolláros terhének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés