Előfizetői tartalom

Újból fékezett a Fed

Portfolio
A Federal Reserve a vártnak megfelelően tovább lassította az eszközvásárlási programját a mai napon. Innentől kezdve a havi keret 25 milliárd dollár lesz, amiből 15 jut államkötvények vásárlására és 10 jelzálogfedezetű értékpapírokra. A jegybanki közleményből érdekes módon kitűnik, hogy az inflációs környezetről immár nem gondolják, hogy hosszan cél alatt alakulna, sőt úgy vélik közelebb került hosszútávú (cél szerint 2 százalékos) értékéhez. A munkaerőpiacon látott fellendülést a jegybank elismeri, de továbbra is úgy véli, hogy sok még a kihasználatlan kapacitás az Egyesült Államokban.Fontosabb részletek A várakozásoknak megfelelően újból 10 milliárd dollárral lassult az eszközvásárlási program Ezzel a havi keret 25 milliárd dollárra módosult, amiből 15 jut államkötvényekre és 10 jelzálog fedezetű értékpapírokra (MBS) A jelenlegi tervek szerint az október 29-i döntésükkor már le is zárulhat a mennyiségi lazítási program A kamatokkal kapcsolatos jegybanki iránymutatás nem változott és továbbra is galamb (dovish) beállítódást tükröz A gazdaságban látható árnyomás kapcsán viszont ez alkalommal másképpen fogalmazott a jegybanki, ami feltétlenül üzenetértékű Immár kevésbé tartják valószínűnek, hogy az infláció hosszan a célértéke alatt maradhat A mai döntést nem követte sajtótájékoztató, a határidős rövid kamatlábak pedig alig mozdultak a bejelentésre.

2014. július 30. 20:40 Megosztás Konkrétabb iránymutatást most sem kaptunk A jegybanki iránymutatás legfontosabb állítása változatlan maradt: továbbra is indokoltnak gondolják a rendkívül támogató monetáris környezetet az eszközvásárlási program...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés