Előfizetői tartalom

Újra megszólalt az EU a görögök terveiről

Weinhardt Attila, Brüsszel
Az egy dolog, hogy a választási kampány során milyen politikai ambíciókat hangoztatott a tegnapi görög választásokon győztes Siriza párt vezetése, az már egy másik dolog, hogy mostantól az eurózóna egyik tagállamának sorsáért kell felelősséget viselnie a kormánynak - mondta el az estébe nyúló Eurócsoport ülést követő brüsszeli sajtótájékoztatón Jeroen Dijsselbloem. Az Eurócsoport elnöke egyúttal örömét fejezte ki amiatt, hogy a friss hírek szerint a görögök az eurózónán belül képzelik el a jövőjüket és részben ennek tulajdonította, hogy "nagyon mérsékelten reagált a piac" a tegnapi választási eredményekre.

Kapcsolódó cikkünk2015.01.26Görög adósságleírás? - Megszólalt az EU és az IMFGratulálunk vasárnapi görög választások győztesének és ahogy az előző kormányokkal, úgy az új görög kabinettel is együtt fogunk dolgozni, illetve készek vagyunk gyorsan haladni az egyeztetéseken - hangsúlyozta Dijsselbloem. Utóbbi kapcsán arra utalt, hogy az EU által nyújtott, két hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés