Előfizetői tartalom

Usain Boltot játszik a francia elnök

Portfolio
Akár a Mission impossible című film főszerepét is kioszthatnák előre Emmanuel Macronnak, aki fejébe vette a hosszú ideje stagnáló Franciaország radikális politikai, gazdasági és morális megújítását. A szociálliberális elnök a skandináv modell képére gyúrná át a francia szociális rendszert, és ismeretlen, a politikában még tapasztalatlan arcokkal váltaná fel a kiöregedett garnitúrát. Végtelen ambícióinak azonban már a júniusi parlamenti választás határt szabhat, ha nem sikerül biztos kormányzó többséget szereznie - írja a Bruxinfo.

Valóságos elektrosokkal lehelne új életet a hosszú évek óta stagnáló francia gazdaságba az ötödik köztársaság vasárnap beiktatott nyolcadik elnöke, akinek valószínűleg még a legbevállalóbb bukmékerek sem fogadnának nagy pénzzel a sikerére. Emmanuel Macron kegyelmi időszaka a szokásosnál is rövidebb lesz, mert elődei kárából tanulva azonnal neki fog veselkedni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés