Előfizetői tartalom

Még sincs megállapodás Görögországról

Portfolio
Szerdán rendkívüli tanácskozást tartottak az euróövezet pénzügyminiszterei, ahol Görögország volt a téma. Az egyeztetésen részt vett az IMF vezérigazgatója is. A hírek szerint a felek egy későbbi megállapodás részleteiről nem beszéltek és még a hogyan tovább menetrendjéről sem tudtak megállapodni.Fontosabb részletek Rendkívüli euróövezeti pénzügyminiszteri találkozót tartottak Brüsszelben Görögország miatt. Azt várták a pénzügyi vezetők Athéntól, hogy bemutassa elképzeléseit. Végső egyezségre maguk a pénzügyminiszterek sem számítottak előzőleg, ebben a tekintetben tehát nincs meglepetés. A tervek szerint viszont meg akartak állapodni a későbbi menetrendről, azonban ez nem jött össze. A korábbi mentőcsomag uniós lába február 28-án jár le, annak meghosszabbítását a görögök nem fogadják el, mert nem akarják folytatni a trojka által elvárt intézkedéseket.

2015. február 12. 07:18 Megosztás Athén nem fogadta el a közös közleményt Nem született megállapodás Görögország és az euróövezet többi tagállamának pénzügyminisztere között Athén és a zóna további együttműködésének nyitott kérdéseiről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés