Előfizetői tartalom

Üzent a briteknek az EP: minden jogfosztó javaslatot megvétózunk

MTI
Az Európai Parlament legnagyobb frakciói elégtelennek tartják azokat a javaslatokat, amelyeket a brit kormány a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak érvényesítésére dolgozott ki a Brexit utáni időszakra. Az EP Brexit-ügyi főtárgyalója szerint minden olyan javaslatot meg fognak vétózni, amely visszamenőlegesen fosztaná meg az uniós állampolgárokat megszerzett jogaiktól.

A Guy Verhofstadt, az EP Brexit-ügyi főtárgyalója által is aláírt állásfoglalás elfuseráltnak nevezi a június végén közzétett brit javaslatcsomagot, és vétót helyez kilátásba bármiféle olyan megállapodással kapcsolatban, amely a jelenleginél kevésbé kedvezményes elbánásban részesítené a külföldi EU-tagállamok Nagy-Britanniában élő állampolgárait. Mint írják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés