Előfizetői tartalom

Vakarják a fejüket a Fednél: emeljünk kamatot lassuló infláció mellett?

Portfolio
Bár 8:1 arányban a június közepi kamatemelés mellett döntöttek a Fed jegybankárai, de a ma közzétett jegyzőkönyv szerint többen nyugtalanok voltak amiatt, hogy az infláció csak nem akar a 2%-os jegybanki célhoz alulról közelíteni, inkább süllyed. Nem volt egyetértés abban (sem), hogy mikor kezdje fel ténylegesen csökkenteni a Fed a 4200 milliárd dollár körüli mérlegfőösszegét, a jelzések szerint erre ősz körül kerülhet sor. A dollár és az amerikai részvénypiac minimálisan reagált a jegyzőkönyv üzeneteire.

A június 13-14-i Fed kamatdöntő ülés ma közzétett jegyzőkönyvének főbb üzenetei: Számos jegybankár aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a döntést megelőző időszakban újra lassult az infláció és ráadásul ez tartós maradhat, mert a magasabb kapacitáskihasználtság egyszerűen nem ütközik ki inflációs nyomásban A legtöbb döntéshozó szerint azonban a gyengébb inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés