Előfizetői tartalom

Válaszolt a kormány: a pedagógusok legkorábban 2020-tól remélhetnek béremelést

Portfolio
A pedagógusok legkorábban 2020-ban remélhetnek fizetésemelést - derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának lapunk kérdésére adott válaszából. A Portfolio megírta, hogy az az extrém helyzet jön létre jövőre, hogy a garantált bérminimum (vagyis szakmunkás minimálbér) magasabb, mint a kezdő tanítók fizetése a bértábla alapján.

A vetítési alapot a költségvetési törvény határozza meg, a 2020-as költségvetés tárgyalása során lesz módja a kormánynak az egyes soroknál összecsúszó tételek rendezésére- válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Portfolio tanári bértáblával kapcsolatos kérdésére. Mint megírtuk, jelenleg bruttó 1500 forinttal haladja meg a kezdő tanítók fizetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés