Előfizetői tartalom

Valóban stagnált a munkanélküliség Európában

Portfolio
Az eurózóna munkanélküliségi rátája 12,1 százalékon maradt júliusban is, miután az előző hónapban stagnált a mutató. Az immáron 28 tagországot számláló Európai Unióban szintén stagnálást látunk, méghozzá az eurózónánál alacsonyabb, 11 százalékos szinten. Ezek a mutatók ugyanakkor jelentősen magasabban vannak az egy évvel korábbi szintjükhöz képest.

Európában 26,7 millió ember munkanélküli - derült ki az Eurostat ma publikált eredményeiből. Ebből pedig 19,2 millió munkanélküli jutott az eurózónára júliusban.A jelenlegi eurózónás 12,1 százalékos szint bár stagnálást mutat, az még mindig aggasztónak nevezhető, hogy egy évvel korábban a mutató még "pusztán" 11,5 százalékon állt. Az EU-28 esetében ugyanezt látjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés