Előfizetői tartalom

"Van némi kockázat, hogy szétesik az euróövezet"

Portfolio
A közvélemény-kutatások szoros eredményei ellenére a piacokat sokkolta a Brexit-pártiak győzelme. A hosszabb távú gazdasági és politikai hatásait pontosan megbecsülni gyakorlatilag lehetetlen, az viszont biztos, hogy rövid távon szinte mindenkinek fájni fog. Az alábbiakban néhány külföldi elemzés főbb megállapításait vesszük sorra.

Danske BankAz angol jegybanknak ráadás likividitás nyújtásával valószínűleg be kell majd avatkoznia a pénzügyi rendszer stabilitásának védelme érdekében. A következő 6 hónapban 0%-ig vághatják az alapkamatot, illetve 150-200 milliárd font értékben kibővíthetik az eszközvásárlási programot, vagyis jelentős lazításra kell felkészülni. A második félévben recesszióba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés