Előfizetői tartalom

Varga a Machu Picchu árnyékában

MTI
Ma megkezdődik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank szokásos éves találkozója: 188 ország pénzügyminiszterei és jegybankárai gyűltek össze Limában, hogy megvitassák a klímaváltozással és a nyomott világgazdasági növekedéssel kapcsolatos kihívásokra adandó válaszokat. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen Magyarországot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter képviseli.

Bár a világgazdasági recesszió forgatókönyve a jelenlegi helyzetben nem valószínű, a valutalap mégis nyugtalan. Maurice Obstfeld, az IMF fő közgazdásza szerint nem tűnik elérhetőnek a robusztus és összehangolt világgazdasági növekedés, különös tekintettel a világ második legnagyobb gazdasága, Kína teljesítményének lassulására. Kedden közzétett előrejelzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés