Előfizetői tartalom

Végzetes hibát követ el a kormány, ezen bukhat az IMF-megállapodás

Portfolio
Nagy visszhangot váltottak ki külföldön a kormány jegybankkal kapcsolatos tervei. Nemcsak az IMF és az Európai Bizottság szólalt meg figyelmeztetően az ügyben (amely intézményektől eurómilliárdokat remélünk biztonsági háló formájában), hanem a nagy külföldi elemzőházak is lesújtóan fogalmaznak a kormányzati elképzelésekről. Többen is úgy vélik, hogy a kormány ez irányú tervei akadályt gördíthetnek az új IMF-megállapodás elé. Egyes elemzők már továbbgondolják a kormány törekvéseit, és a következményekre hívják fel a figyelmet, Argentína példáját felhozva.

Felpörögtek az események az elmúlt napokban Magyarországon, több fontos kormányzati intézkedést is megismerhettünk pár óra leforgása alatt. Ezek mellett szinte már feledébe is merülnek a kormány jegybankkal kapcsolatos elképzelései, amelyek egyrészt a hét elején beterjesztett új jegybanktörvényben, valamint egy módosító javaslatban fogalmazódnak meg, ez utóbbi szól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés