Előfizetői tartalom

Véletlenül közzétette a Fed, hogy mekkora lesz idén a kamat

Portfolio
Bizalmas gazdasági előrejelzéseket tett közzé az amerikai Fed véletlenül a nyilvános honlapján, melyből kiderült, hogy a jegybanki stábjuk a negyedik negyedévben már 0,35 százalékos átlagos alapkamattal számol - vagyis egy kamatemeléssel. Mivel már kiszivárgott a dokumentum, most hivatalos közleményben magyarázkodnak a hibáról.

Eredetileg a június 16-17-i kamatdöntő ülésre készített a Fed szakmai stábja olyan dokumentumokat, melyekben a várható (implikált) kamatpályáról is található volt konkrét információ. A Fed ma számolt csak be az incidensről, de a bizalmas dokumentumok egy június 29-i frissítéssel kerültek fel véletlenül a honlapjukra.Ebből megtudhattuk, hogy a jegybanki stáb idén átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés