Előfizetői tartalom

Versenyképesebb lett Magyarország - Itt a lista!

Portfolio
Négy helyet javított Magyarország a globális versenyképességi rangsorban, így a 48. helyet foglalja el a World Economic Forum 2011-2012-es, 142 országot vizsgáló listáján. Magyarország így megelőzte például Indiát is, amely öt helyet csúszott hátra és Szlovéniát, amely tizenkettőt. Az első tíz helyen továbbra is európai országok dominálnak, csak kisebb átrendeződések történtek: az első még mindig Svájc, a második azonban már Szingapúr, harmadik pedig Svédország, előrejött Finnország és egy-egy helyet vesztett az Egyesült Államok és Németország.

Magyarország kivételével visszaestek a visegrádi országok Magyarország négy hellyel lépett előre, így az 52. helyről a 48. helyre került a World Economic Forum globális versenyképességi rangsorában. Az ország versenyképességi indexe 4,4 pont volt az előző évi 4,3 pont után (a két évvel ezelőtti rangsorban pedig 4,2 pont volt, azaz tartjuk a 0,1 százalékpontos javulást)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés