Előfizetői tartalom

Visszaesett az orosz gazdaság, a lengyelek is megérezhetik

Portfolio
A beruházások erőteljes visszaesése miatt az egész gazdaság zsugorodott az idei első negyedévben, de a növekedés élénkítése érdekében szükség van az állami olajalap forrásait nagyobb intenzitással infrastruktúra-fejlesztésekre fordítani - többek között ezeket mondta el mai parlamenti beszédében az orosz gazdasági miniszter. Közben az egyik lengyel jegybankár azon aggodalmának adott hangot, hogy a lengyel gazdaság is megérezheti az orosz-ukrán válság fékező hatását.

Alexei Ulyukajey gazdasági miniszter tájékoztatása szerint idén január-márciusban negyedéves alapon 0,5%-kal csökkent az orosz GDP, míg éves összevetésben 0,8%-os növekedés alakult ki. A Reuters tudósítása szerint az első negyedévi gazdasági teljesítményt erősen visszahúzták a beruházások (4,8%-os negyedéves alapú csökkenés), ami nem teljesen meglepő az alapján, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés