Előfizetői tartalom

Visszajuthat volt pozíciójába a körözött katalán elnök (2.)

Portfolio
Carles Puigdemont leváltott katalán vezetőt nevezte meg hivatalos jelöltként Katalónia elnöki posztjára Roger Torrent, a katalán parlament elnöke hétfőn Barcelonában tartott sajtótájékoztatóján. Közben a téma kapcsán lényeges, hogy a spanyol ügyészség európai elfogatóparancs kiadását kérte Puigdemont ellen, aki 3 hónap után ma Brüsszelből Koppenhágába ment. Néhány órával később aztán kiderült, hogy nem ad ki újabb európai elfogatóparancsot ellene a madridi legfelsőbb bíróság - született meg a döntés hétfőn.

Őt választanák, de hogyan tud hazajönni?A politikus elmondta: a múlt héten egyeztetett a helyi törvényhozás pártjaival, amelynek eredménye szerint Puigdemont rendelkezik a legnagyobb támogatással. Puigdemont jelöltsége teljes legitimitással bír - vélekedett Torrent. A házelnök bejelentette azt is, hogy találkozót kezdeményez Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel Katalónia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés