Előfizetői tartalom

Visszavágta idei globális növekedési előrejelzését a Világbank

Portfolio
A júniusban előre jelzett 3,3%-ról 2,9%-ra vágta vissza az idei éves átlagos globális GDP-növekedési előrejelzését szerdán a Világbank és arra figyelmeztet, hogy a nagy feltörekvő országok gyengélkedése ronthatja a fejlett országok növekedési kilátásait is. 2015-ben a most közzétett adat szerint még csak 2,4%-os lehetett a növekedés, azaz még a friss előrejelzés is gyorsulást jelent világszinten.

A Világbank előrejelzései szerintA BRICS mozaikszóval illetett feltörekvő országok közül már egynek a gyengélkedése is érezhető átgyűrűző hatásokkal járna a fejlett országokra is, de idén várhatóan két ország is recesszióval fog még küzdeni A friss előrejelzés szerint az orosz gazdaság idén 0,7%-os visszaesést fog elszenvedni (júniusban még ugyanekkora növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés