Vízummentesen mehetnek a magyarok is Katarba

2017. augusztus 13. 16:32    
nyomtatás
 
Katar a héten jelentette be, hogy eltörli a vízumkényszert 80 ország állampolgárai számára. Ezek közül 33 ország állampolgárai számára ad 180 napra érvényes vízummentességet és ebbe a körbe került bele Magyarország is. Katar így küzd az elszigetelődés ellen, így próbálja élénkíteni az idegenforgalmat és a légiközlekedést.


A szomszédjai által elszigetelt ország (terrorizmus támogatása miatt) belügyminisztériuma szerdán jelentette be a hírt. A sajtótájékoztatón jelen volt a Qatar Airways katari légitársaság vezérigazgatója, Akbar al-Baker, aki kiemelte:

a bejelentett vízummentesség a külföldi látogatók számára a térség legnyitottabb országává teszi Katart.


Az Arab( Perzsa)-öböl menti országok általában vízumkényszert írnak elő a külföldiek számára, a beutazási engedélyt megszorító feltételekkel adják ki.

A bejelentés által érintett 80 ország közül 33 ország esetében az állampolgárok automatikusan vízummentességet kapnak és a kibocsátás napjától 180 napig lesz ez érvényes, és ennek birtokában az érintett személy 90 napot tölthet Katarban. A 33 ország között főként európai országok találhatóak, és itt van Magyarország is.

A maradék 47 ország esetében szintén jár az állampolgároknak a vízummentesség, de érvényessége csak 30 napra szól

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium