Előfizetői tartalom

Yellen fordíthat a dollár zuhanásán a jövő héten

Portfolio
Bár hónapok óta mindenki a dollár erősödésére számít, az utóbbi napokban ennek éppen az ellenkezője történt, hiszen egy hét alatt majdnem három százalékot bukott az amerikai deviza az euróval szemben. Ennek oka, hogy a befektetők elkezdték kiárazni az idei kamatemeléseket, már egy szigorítást sem várnak 2016-ra. A hangulat a jövő héten fordulhat, amikor Janet Yellen Fed-elnök kongresszusi meghallgatása következik. A piac elsősorban arra lesz kíváncsi, hogy az utóbbi hetek bizonytalansága hogyan befolyásolhatja a kamatpályát.

Szerdán és csütörtökön lesz esedékes Janet Yellen meghallgatása a Kongresszus pénzügyi bizottsága előtt, az esemény pedig alkalmat kínálhat a jegybank elnökének arra, hogy eloszlasson néhány piaci tévhitet. Az utóbbi hetekben ugyanis részben a feltörekvő országokkal kapcsolatos újabb elbizonytalanodás miatt a befektetők szép lassan elkezdték kiárazni a kamatemeléseket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés