Előfizetői tartalom

Zuhan az ukrán acéltermelés, történelmi mélyponton a hrivnya

Portfolio
Az ukrán gazdaság egyébként is súlyos bajait tetézve az első negyedévben 9%-kal zuhant az acélkitermelés az országban, amellyel párhuzamosan mára az ukrán hrivnya is történelmi mélypontra bukott a dollárral szemben. A közelmúltban "összedobott" EU/IMF-mentőcsomag mellett mindez jól mutatja a piac fokozott aggodalmait Ukrajnával kapcsolatban és így erősen kérdéses, hogy a pénzügyi tárca idei árfolyam "előrejelzése" tartható lesz-e.

Az ukrán acéltermelők szövetségének szerdai közlése szerint az idei első negyedévben éves alapon 9%-kal 7,5 millió tonnára zuhant a kitermelés, amely az acéltermeléstől és kiviteltől való erőteljes függés miatt tovább súlyosbítja az ukrán gazdaság problémáit. 2012-ben 6,6%-kal esett éves átlagban az ukrán kitermelés, míg 2013-ban 1%-kal bővülni tudott 32,7 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés