Előfizetői tartalom

Zuhanórepülésben az olajár, elmaradt az OPEC kvótacsökkentése

Portfolio
19 USD alá esett a nyersolaj határidős elszámolóára New Yorkban, miután OPEC tisztségviselők olyan kijelentést tettek, hogy a szervezet a nem-OPEC országok -elsősorban Oroszország- együttműködése nélkül nem csökkenti kvótáit. A kartellen kívüli országok támogatásának hiányában az OPEC nem tud hatékonyan fellépni az árszabályozás kérdésében.

Az árak 2 éves mélyponton vannak, a jegyzések tegnap közel 5%-ot zuhantak a bejelentés hatására. Az OPEC eredeti elképzelései szerint 1.5 millió hordóval csökkentette volna a kvótákat, ha a nem-OPEC országok 500,000 hordós önkorlátozást vezetnek be. Oroszország az OPEC döntése után valószínűleg újragondolja olajipari politikáját - jelentették be az orosz Energiaügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés