Előfizetői tartalom

Ennyit fog érni a budapesti lakásod 1 év múlva - Pontos számokat mondtak a szakértők

Legutóbb március végén készítettünk felmérést arról, hogy a piac szakértői mekkora árcsökkenésre számítanak a koronavírus-járvány miatt a hazai lakáspiacon. Ezúttal ezt az irányt továbbgondolva egyrészt arra voltunk kíváncsiak, hogy bő egy hónap alatt optimistábbak vagy pesszimistábbak lettek-e az elemzői várakozások, másrészt arra, hogy a megkérdezett szakértők szerint mikor és milyen árszinteken érheti el a piac a következő mélypontot. Az árindexek mellett a tavalyi év tényleges négyzetméterárain keresztül is bemutatjuk, hogy mit jelentenének a lakásárakban az egyes forgatókönyvek.

A március végi felmérésünk után most ismét megkérdeztük a lakáspiac szakértőit. Ezúttal célzottan arra voltunk kíváncsiak, hogy véleményük szerint mennyivel csökkenhetnek a lakásárak a különböző jogállású településeken a következő mélypontig és várhatóan mikor fog ez bekövetkezni, vagyis mikortól fognak ismét emelkedő pályára állni a lakásárak.

95864417_3223405547671143_6621291458060091392_o
Május 13-án rendezzük meg a második online ingatlanpiaci konferenciánkat, ahol Scheer Sándor, Tatár Tibor, Morvai Zsolt és Reicher Péter beszélget majd az építőipar helyzetéről. Részletekért kattints!

Felmerülhet a kérdés, hogy miért foglalkozunk ilyen sokat mostanában a lakásárak változásával. Egyrészt, a mostani piacon a járvány miatt felgyorsultak a változások, másrészt már a tavalyi év második felében is látszódott, hogy véget érhet a 2014 eleje óta tartó rendkívüli áremelkedés, amit mostanra az utolsó negyedéves árindexek is bizonyítanak. Ehhez adódott most hozzá a koronavírus miatti bizonytalanság, így szinte mindenki egyetért abban, hogy az árak mérséklődése az előttünk álló időszakban is folytatódhat, a kérdés csak az, hogy az egyes településeken és különböző kerületekben mekkora lesz mindez.

A megkérdezett szakértők között volt:

Balogh László - Ingatlan.com,
Incze Zsombor - Takarék Csoport,
Kricsfalussy Tamás - Metrodom,
Sápi Zoltán - Eltinga, Budapesti Lakáspiaci Riport,
Valkó Dávid - OTP Ingatlanpont
és a Portfolio Ingatlancsapata

Mi lesz a lakásárakkal az előttünk álló évben?

  • A cikkből kiderül, hogy mikorra várják az elemzők a lakásárak következő mélypontját.
  • Mekkora árcsökkenés várható a különböző jogállású településeken.
  • Melyik budapesti kerületekben lehet erősebb és melyekben lehet enyhébb a visszaesés.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés