Előfizetői tartalom

Ünneplés után az első kérdés: Hol fog lakni az egyetemista gyerek és mennyibe fog ez fájni Budapesten, vagy épp vidéken?

Portfolio
Jó pár szülőnek fog a következő pár hét fejtörést okozni, az egyetemi ponthatárok kihirdetése után ugyanis megkezdődik a keresgélés a legjobb, mégis olcsó, fiataloknak ideális, már bútorozott, az egyetemhez közeli, remélhetőleg belvárosi, jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező lakások után. Már most érződik, hogy a tulajdonosok készültek a mintegy 68 ezer felvételt nyert hallgató keresési dömpingjére, rekordon van a kínálat ugyanis némely hirdetési oldalon. A Budapesten keresőknek (de akár más nagyvárosban is) különösen jó hír, hogy az airbnb-s lakások piacra kerülése miatt megnőtt a jó minőségű ingatlanok aránya, a fővárosra és az ország egészére pedig együttesen igaz, hogy a járványhelyzet miatt valamelyest mérséklődtek a bérleti díjak, így aki most ugrik bele a bérlésbe, kedvezőbb szerződést írhat alá, mint mondjuk egy évvel korábban.

Ha egy egyetemista vidékről kerül Budapestre, vagy a családi ház elhagyásával szeretné elkezdeni a felsőoktatási tanulmányait, a lakhatását legolcsóbban kollégiumban oldhatja meg. Egy kollégiumi férőhely havonta 20-30 ezer forint között mozog és általában 2-4 férőhelyes szobát, közös használatú konyhát, fürdőszobát foglal magába, mégis nagyságrendekkel olcsóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés