Előfizetői tartalom

Egyre csak lassul a lakbérek emelkedése - mutatjuk, hol és mennyiért lehet most lakást bérelni

Portfolio
Szeptemberben tovább lassult a lakbérek év eleje óta tartó dinamikus emelkedése: országosan 0,9, Budapesten 0,3%-kal drágultak a kiadó lakások az előző hónaphoz képest. A fővárosban a januári mélypontot 10, az előző év azonos időszakit 3,9%-kal haladták meg az árak. A kerületcsoportok közül az utóbbi nyolc hónapban a pesti belső kerületekben volt a legnagyobb lakbéremelkedés: szeptemberben az év eleji szintnél átlagosan 12%-kal drágábban kínálták az itt bérelhető lakásokat - derül ki a KSH-Ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.

Február óta töretlen a lakbérek emelkedése 2020-ban több hullámban csökkentek, majd 2021 februárjától újra növekedni kezdtek a lakbérek. 2021 szeptemberében azonban mérséklődött az áremelkedés: az előző hónaphoz mérten országosan 0,9, Budapesten 0,3%-kal drágultak a kiadó lakások. Országosan 5,7, Budapesten 3,9%-kal nőttek a lakbérek tavaly szeptemberhez képest,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés