Előfizetői tartalom

Alagút mosómedvéknek - Mi ássa alá az olcsó autópályaépítést?

A korábbi kormányciklusok egyik legnagyobb slágere az autópálya-építés volt. 1998 és 2010 között gyakorlatilag nem telt el egy év sem nagy szalagvágó ceremónia nélkül. 2010 óta egyre inkább úgy tűnik, hogy a stadion az új autópálya, a hálózat azonban csendben, de most is folyamatosan épül tovább. Autópálya-körképünk első részében megnéztük, mennyiért épültek eddig autópályák.

Azt, hogy mennyire volt drága egy-egy szakasz megépítése, rendszerint az ún. fajlagos (1 km-re eső építési) költségek összehasonlítátásval lehet meghatározni. Fontos azonban megjegyezni, hogy a beruházások nem csak az autópályák útfelületének megépítését foglalják magukban. Magyarországon kifejezetten sűrűn épültek a csomópontok, melyek megépítése jelentősen növeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés