Előfizetői tartalom

Indul az új budapesti villamosok gyártása

Portfolio
Aláírta a Budapesti Közlekedési Központ és a CAF a villamosszállítási szerződés módosítását, melynek értelmében további 10 új, alacsonypadlós légkondicionált villamos érkezik a spanyol vasúti járműgyártó cégtől Budapestre a Fővárosi Önkormányzat kiemelt projektje keretében. Összesen tehát 47 új villamos érkezik a fővárosba 2016 első feléig. A dokumentumot Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Felipe Rodrigo Magal, a CAF területi igazgatója látta el kézjegyével - derült ki a BKK közleményéből.

Az eredeti szállítási szerződést idén februárban kötötték meg mintegy 27 milliárd forint értékben, akkor 37 db CAF Urbos3 típusú villamost rendelt a BKK. A most aláírt szerződésmódosítás alapján 2016-ban további 10 új villamos érkezik majd Budapestre, ezek a járművek ráadásul részben már a Dunakeszi Járműjavítóban készülhetnek el, és ott tesztelik őket a CAF...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés