Ingatlan

A Mol és a Telekom után az OTP is új székházba költözik

Portfolio
Az ingatlanpiac belső szakmai körei már egy ideje nyílt titokként kezelték, hogy a legnagyobb hazai cégek között (Mol, Telekom) az OTP is új székházba költözhet hamarosan, ám a ma megjelent, Csányi Sándor, OTP elnök-vezérigazgatóval készített nagyinterjúnkból végül minden esetleges kérdőjelet eloszlatott a cég elnöke a találgatásokról. Az OTP lehet a következő, ami be áll a székházépítők sorába.
Az elnök-vezérigazgató, a Portfolio kérdésére, hogy tervez-e az OTP is a Molhoz és a Magyar Telekomhoz hasonló új székház beruházást, azt mondta, hogy készülnek ilyesmire, és remélik, hogy a következő három évben meg is valósul a tervük.

Bár Csányi Sándor szerint, ez nem egy klasszikus székház lesz, de egy nagy ingatlanberuházásra kerülhet sor a XIII. kerületben, a Madarász utcában, az OTP már meglévő egyik központi irodaháza mellett. Az új komplexum egy 7 emeletes épület lehet, ami a jelenlegi trendekhez igazodva egy munkavállaló-központú irodaház lesz. Mint az elnök-vezérigazgató hozzátette, ma 27 helyen használnak irodákat Budapesten, beleértve a leányvállalatokat is, és ezekből majdnem mindenki át fog költözni az új épületbe, de a Nádor utcában lévő vezetői központ vélhetően megmarad és továbbra is funkcionál majd. Az új irodaházzal kapcsolatos beruházás jelenleg a tervezési szakaszban van.



Ezzel tehát egy újabb nagy hazai vállalat áll be a mostani székházépítési hullámba. Ráadásul az OTP részéről egy olyan cég, amely Mol-hoz és a Telekomhoz hasonlóan elképesztően elaprózódva, a jelenlegi sztenderdek szerint rendkívül hatékonytalanul működött.Mint már többször foglalkoztunk vele, a korábbi szigorú finanszírozási feltételek, mint például az 50 százalékos előbérleti arány előírása arra sarkallta a fejlesztőket, hogy a hosszú távon gondolkodó bérlőkkel vegyék fel a kapcsolatot. Egy jó ajánlat láttán, pedig sok nagy cég döntött úgy, hogy korábbi épülete helyett, inkább built-to suit rendszerben új székházat építtet magának. Elindult egy olyan székházépítési trend, amelynek köszönhetően nagy vállalatok egy épületbe csoportosítják a cég összes divízióját. Korábban a KPMG költözött a Vision Towers első ütemébe az előbb említett módon, míg a Nokia a Corvin sétányon található Skyparkban rendezkedett be, de így épül az Ericsson új dél-budai épülete is. A sornak azonban még nincs vége, a Mol nemrégiben jelentette be, hogy a Kopaszi-gátnál építi fel új épületét, a Magyar Telekomnak pedig a Népligetnél már épül az új székháza.
Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
gaz áram rezsicsökkentés