Előfizetői tartalom

Belendült a régiós ingatlanbefektetési piac

Portfolio
Az idei évi teljes ingatlanbefektetési volumen a közép-kelet európai régióban (KKE) májusáig elérte a 4,4 milliárd eurót, derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legújabb piaci elemzéséből. Ez mintegy 180%-os növekedést jelent az előző, 2010-es év hasonló időszakát tekintve. A vizsgált adatok szerint mind a piaci tranzakciók száma, mind azok értéke jelentős növekedést mutat, így van alapja a régiós piaci szereplőknek az optimizmusra.

Bár látszanak már jelek, hogy a KKE régióból több ország is a befektetők fókuszába kerül, egyelőre Lengyelország, Csehország, és Oroszország viszi el a tranzakciók jelentős részét. A jelenleg például Budapesten és Bukarestben tapasztalható igen magas prémium hozamok miatt azonban - összehasonlítva a prágai vagy a varsói számokkal - várhatóan emelkedés lesz tapasztalható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés