Előfizetői tartalom

Ingatlanmilliárdosok akarják irányítani Amerikát

Portfolio
A jelenleg legnagyobb népszerűségnek örvendő - de nagy esélyesnek nem tartott - republikánus amerikai elnökjelölt, Donald Trump elsősorban botrányos kijelentéséről és parókájáról ismert. Legalább olyan fontos jellemzője viszont azt is, hogy elképesztő ingatlanvagyonnal rendelkezik, ráadásul nem ő az egyetlen republikánus induló, aki az ingatlanpiacon gazdagodott meg.

A 69 éves Donald Trump karrierjét az apja ingatlancégénél kezdte, első nagyobb projektje - még egyetemista korában, 1962-ben - egy csődbement Ohio-i lakópark megforgatása volt. Az 1200 lakásos, 66%-ban üres komplexumot félmillió dolláros befektetéssel két év alatt megtöltötte bérlőkkel, majd több mint félmilliós dolláros profittal adta el. 1971-ben Manhattanbe költözött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés