Ingatlan

Loptak már meg a munkahelyeden? - Most minden kiderül!

Portfolio
A munkahelyi lopás meglehetősen kényes téma, melyről sokáig csupán rémtörténeteket hallunk, aztán egyszer csak velünk is megtörténik. Vajon milyen gyakoriak ezek az esetek ma Magyarországon? Hogyan lehet elkerülni őket? Egy rövidke kutatással szeretnénk feltérképezni a munkahelyen történő lopások témáját és megnézni, milyen szabályszerűségek jellemzik e jelenséget.

A cikk végén lévő kérdőívünket mindenképp töltsd ki!


Egy 1998-as cikk kifejti, hogy a munkahelyi bűnözés mennyire tág fogalom, mely öt fő területet foglal magába.
  • Vannak azok az esetek, melyeket "kívülállók" követnek el, vagyis a szervezethez nem köthető emberek. Ez leginkább az olyan munkahelyeken fordul elő, például iskolákban, ahova szabad a bejárás és nem ellenőrzik a ki- és bemenő "forgalmat".
  • A következő szint, ha a dolgozók egymás ellen követnek el bűncselekményt. Az ilyen ügyek gyakran kínos helyzeteket idéznek elő és konfliktusokat szíthatnak a közösségen belül, így érdemes a lehetőségekhez mérten ügyelni erre a kérdésre.
  • A munkahelyi bűnözés körébe tartoznak a munkáltató által előidézett esetek, például adócsalások, ahogy az is, ha a dolgozók követnek el valamit a munkaadó ellen, mondjuk lopnak az irodai készletekből.
  • Az ominózus cikk ebbe a kategóriába sorolja még az üzemi balesetek és a munkahelyükről kiváló dolgozók korábbi tevékenységéhez kapcsolódó eseteket is. Ezek azonban szempontunkból nem érdekesek.

Közös minikutatás A Portfolio az Irodaház.info-val karöltve készítette el ezt a nem reprezentatív, de talán annál érdekesebb kis helyzetfelmérő minikutatását. A célunk, hogy olvasóink segítségével egy kicsivel tisztább képet kapjunk a hazai irodai élet fontosabb, érdekesebb kérdéseiről. Az első részben az ugyan nem túl vidám, de talán többeket érdeklő munkahelyi lopások témakörét igyekszünk feltérképezni az olvasók segítségével.

Fontos kiemelni, hogy a rövidke kérdőívünk kizárólag a munkavállalók ellen elkövetett lopásokra vonatkozik, és nem érinti a munkaadó elleni eseteket. Lényeges ezt kihangsúlyozni, hiszen munkahelyi lopás kifejezés alatt gyakran kizárólag a munkaadó megkárosítását értik, megfeledkezve arról, amikor maguk a dolgozók válnak áldozattá. Internetes kutakodásunk is ezt támasztja alá, hiszen nagyon kevés információt, leginkább fórumokat találtunk arról, hogy mi a teendő, ha a munkahelyünkön lopnak meg minket.

Hiánypótló felmérésünkkel igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy miként előzhetőek meg ezek az esetek. Természetesen, a végeredményről olvasóinkat is tájékoztatjuk majd egy újabb cikkben!

Induljon a 7 kérdés!

(A robotok és az illetéktelen válaszadók végett sajnos minden kérdésnél külön kell megadni egy ellenőrző kódot, ami viszont mindenhol ugyanaz, így akár könnyedén másolni is lehet. Így talán tisztább képet kaphatunk közösen a jelenségről.)Köszönjük, hogy válaszaiddal segítetted a hazai munkahelyi lopásokat részlegesen feltérképező nyomozásunkat!


hirdetés
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1