Előfizetői tartalom

Luxus minden mennyiségben: az MNB új jelmondata?

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 2013 végén kezdett el ingatlanokat vásárolni és néhány hónap alatt a piac egyik legjelentősebb befektetőjévé nőtte ki magát. Kórházépülettől kastélyszállón át luxusirodaházig, alig több mint egy év alatt országszerte hét ingatlannal gyarapodott a Matolcsy vezette jegybank, illetve alapítványainak vagyona. Az épületek többsége luxuskörnyezetben helyezkedik el, és meg egy dolog közös bennük: oktatási, illetve rekreációs funkciót szán nekik az MNB, mely így egyre esélyesebb az "év munkáltatója" díjra. Legutóbb (decemberben) egy használaton kívüli MTA-épülettömböt vásárolt a Rózsadombon közel 3 milliárd forintért - megnéztük, jó üzleteteket kötött-e a jegybank.

Mennyire volt drága az MTA komplexuma?Kapcsolódó cikkünk2015.01.29Az MNB megint bevásárolt!A megvásárolt ingatlanok egy 2,5 hektáros területen helyezkednek el, amelyért 2,9 milliárd forintot fizetett az MNB. A telek négyzetméterára így körülbelül 116 ezer forintra jön ki, ám ehhez még hozzájönnek a nem elhanyagolható bontási költségek. Ez elsőre soknak tűnhet, de tekintve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés