Májusban nyílik a Skanska új budapesti irodaháza

2016. február 15. 14:40    
nyomtatás
 
Néhány hónapon belül átadja legújabb irodáházát a Skanska, a Váci úton épülő Nordic Light két ütemben - májusban és szeptemberben - nyitja meg kapuit. Budapesten kívül más régiós városokban is aktív az ingatlanfejlesztő, jelenleg kilenc projekt építése folyik, ebből hét Lengyelországban.


A Skanska Magyarország az idén fejezi be a LEED Gold előminősített Nordic Light irodaház kivitelezését. A 26 200 négyzetméteres, Váci úton található épület két fázisban épül fel, melyek 2016 májusában és szeptemberében kerülnek átadásra. “A Nordic Light az egyetlen teljesen spekulatív alapon épülő irodaház a Váci úti irodafolyosón, amely 2016-ban lesz átadva. Több nemzetközi cég is, mint a Schneider Electric, M&C, BASF és a Harman döntöttek úgy, hogy a Nordic Light-ba helyezik át irodájukat, ezen felül pedig várhatóan további szerződések kerülnek véglegesítésre a közeljövőben." - mondta Marcin Lapinski a Skanska Magyarország és Románia Ingatlan ügyvezető igazgatója. A Skanska Magyarország a tervei szerint folytatja tevékenységét és hamarosan elindítja következő projektjének fejlesztését.

A kelet-közép-európai régióban 2015-ben a Skanska négy irodaházat adott át: a Green Court Bucharest B fázisát, a Dominikanskit Wroclawban, a Silesia Business Park B fázisát Katowicében és a Corso Court projektet Prágában. 2015-ben a cég Magyarországon, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Romániában összesen több mint 110 ezer négyzetméter bruttó bérelt területre írt alá bérleti szerződést. Jelenleg a vállalatnál kilenc projekt építése folyik, ebből hét Lengyelországban. A Skanska Commercial Development Europe most készíti elő 2016-os értékesítési portfólióját, melynek keretében több új épületet is kínál a négy országban befketetői részére.

Májusban nyílik a Skanska új budapesti irodaháza

2015-ben nyolc új befektetési terméket vitt a piacra a Skanska Commercial Development Europe. A JLL tanácsadó cég adatai szerint, az irodaházfejlesztések teljes volumene Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában az elmúlt évben megközelítőleg 2,4 milliárd eurót tett ki, és ebből a Skanska részaránya 20% felett volt.

"Kelet-Közép-Európában a Skanska történelmének legnagyobb irodaházeladási tranzakcióját bonyolította le - négy nagy projektet adtunk el, ebből kettőt két lengyel nagyvárosban, Krakkóban és Katowicében. Ez volt egyúttal a kelet-közép-európai irodapiac legjelentősebb tranzakciója is 2015-ben." - tájékoztatott Adrian Karczewicz, a Skanska Commercial Development Europe tranzakciós igazgatója. "Ez az üzlet, a lengyel Malta House, Green Horizon és Dominikanski épületek eladásával együtt, a 2015-ös irodaházfejlesztések egészének 25%-át jelentette országos szinten, és több mint 45%-át a lengyel nagyvárosokban történt fejlesztéseket figyelembe véve. Három további épület is vevőre talált az elmúlt évben, Prágában, Ostravában és Bukarestben. A befektetők növekvő érdeklődést mutattak az irodaházfejlesztések iránt. Az eredményekben bekövetkezett kisebb visszaesés ellenére, a kelet-közép-európai befektetések általában nagyobb hozamot biztosítanak, mint a nyugat-európai országok hasonló befektetései."

hirdetés

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium