Előfizetői tartalom

Még mindig ugyanaz kell a munkaadóknak

Portfolio
Az irodabérlőknek csupán 6-8 százalékát érdekli egy irodaház zöld minősítése vagy környezetbarát megvalósítása, és csaknem 90 százalékuk dönt a megszokott módon, inkább a helyszín alapján, a válaszadók fele pedig a bérleti díjat jelölte meg döntő tényezőként. Bár észrevehető a desk sharing, távmunka és más rugalmas munkahelymodellek erősödése, a vállalkozások 78 százaléka (Budapesten 80 százaléka) továbbra is a megszokott egy munkatárs-egy íróasztal megoldást preferálja. Mobil munkahelyekről, új típusú irodákról, az irodaházak környezetbarát értékeiről kérdezte Európa-szerte, így Budapesten is bérlőit a CA Immo ingatlanbefektető: a válaszok meglepően konzervatívak lettek.

A CA Immo által megkérdezett 713 vállalkozás 85 százaléka jelenleg kizárólag vagy legnagyobb részt fix munkaállomásokat alakított ki irodájában. 29 százalék azon cégek aránya, amelyek mobil vagy rugalmas munkahelyeket tartják dominánsnak: ezek a megoldások vagy az irodán belül vagy otthoni, távmunka formájában valósulnak meg. Budapest is az európai átlaghoz csatlakozik:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés