Nemzetgazdaságilag kiemelt fontosságú lett az OTP új székháza

2017. november 8. 10:58    
nyomtatás
 
Épp a tegnapi nap jelent meg a hír, hogy az OTP is hamarosan új székházba költözhet, a tegnapi Közlönyből pedig kiderül, hogy a székház építését kiemelt beruházássá minősítette a Kormány.

Érdekel az irodapiac? Szeretnéd tudni, hogy merre tartanak a bérleti díjak és az üresedési ráta? Gyere el november 21-én a Portfolio által szervezett Property Investment Forum 2017-re.


Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Mint tegnap beszámoltunk róla, hamarosan az OTP is beáll a székházépítések sorába, és a XIII. kerületben, a Babér utcai épülete mellett húzza fel új központját. Az épület várhatóan 3 éven belül készülhet el, és a bank ide költözteti át a város különböző pontjain található 27 irodájából a munkavállalóit.

Kiemelt beruházás lesz az OTP székháza


Tegnapi közlönyből pedig kiderül, hogy a beruházás könnyítése érdekében a Kormány a projektet kiemelt beruházássá minősítette.

A Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja azokat .... közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a Budapest közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlan-nyilvántartás szerinti 26092/1 helyrajzi számú, természetben a  Budapest XIII. kerület, Madarász Viktor utca 12-16. szám alatti
ingatlanon, illetve az  ezen ingatlanból telekalakítási eljárás jogerős befejezését követően kialakított ingatlanokon irodaház megvalósítására irányuló beruházással (a továbbiakban: Beruházás) függenek össze.


Ez azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban kaphatnak engedélyt az épület, így gyorsabban és költséghatékonyabban megvalósulhat a projekt, mint az általában szokásos. A Közlönyben megjelentek szerint a következőkkel segíti a beruházást a kiemeltté nyilvánítás.

A Beruházás megvalósításával összefüggő, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított közigazgatási hatósági ügyek
1. építésügyi hatósági engedélyezési és tudomásulvételi eljárások,
2. örökségvédelmi hatósági engedélyezési és tudomásulvételi eljárások,
3. környezetvédelmi hatósági eljárások,
4. természetvédelmi hatósági eljárások,
5. útügyi hatósági eljárások,
6. vasúti és szalagpálya hatósági engedélyezési eljárás,
7. vízügyi és vízvédelmi hatósági engedélyezési eljárások,
8. mérésügyi és műszaki biztonsági hatósági engedélyezési eljárások,
9. ingatlan-nyilvántartással összefüggő hatósági eljárások,
10. telekalakításra irányuló hatósági eljárások,
11. földmérési hatósági eljárások,
12. talajvédelmi engedélyezésre irányuló hatósági eljárások,
13. hírközlési hatósági eljárások,
14. bányahatósági engedélyezési eljárások,
15. tűzvédelmi hatósági eljárások,
16. élelmiszerlánc-felügyeleti eljárás,
17. közegészségügyi hatósági eljárások,
18. területrendezési hatósági eljárások,
19. fásszárú növények kivágásához szükséges engedélyezési eljárások,
20. veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésre vonatkozó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások,


2017.11.07 06:30 Csányi: A bankvilág nem a kalandorok helye

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium