Előfizetői tartalom

Új csúcsok felé halad az irodapiac - Íme a teljes állomány

Portfolio
Továbbra is nagyon alacsony szinten, 7,1 százalékon áll az üres területek aránya a budapesti irodapiacon. Bár 2019 első negyedévében 12 százalékkal csökkent a kereslet az egy évvel korábbihoz képest, még így is közel 80 ezer négyzetméternyi területre mutatkozott igény. Noha az év első három hónapjában nem adtak át új irodát, a csőben lévő fejlesztések következtében a következő negyedévekben tovább nőhet az állomány - derül ki a BRF 2019 első negyedéves irodapiaci jelentéséből.

2019 első negyedévében nem történt irodaátadás, viszont a 11 500 négyzetméteres Komplex Irodaház és a korábban saját tulajdonú Siemens HQ bekerült a spekulatív állományba. Ez utóbbi egy sale-and-leaseback tranzakció eredményeként. A teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 3 627 500 négyzetmétert tesz ki, melyen belül 3 017 930 négyzetméter "A" és "B" kategóriás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés