Előfizetői tartalom

Újfajta kockázatok az ingatlan-tranzakcióknál

Portfolio
Alapjaiban rengett meg az ingatlan-nyilvántartás közhitelessége a közelmúltban, ami új kockázatokat rejt a nagy értékű vállalati ingatlanok tranzakciói során. A cégeket jelentős és visszafordíthatatlan károk érhetik, ha vevőként nem elég előrelátóak, könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az ingatlan magát tulajdonosnak mondó - vagy annak gondoló - eladója valójában nem is tulajdonos, erre azonban legtöbbször már csak az adásvételi szerződés megkötését követően derül fény.

Már kevesebb, mint 1 hónap az idei Portfolio.hu Property Investment Forumáig, ahol Magyarország minden jelentős ingatlanpiaci szereplője tiszteletét teszi. Az ingatlan-nyilvántartási törvény egyik rendelkezése 2009. áprilisától (egy Alkotmánybírósági döntés eredményeképpen a korábbi 60 napról felemelve) 3 évben maximalizálta azt a határidőt, amelyen belül bírósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés