Előfizetői tartalom

Az egekben az új lakások ára, és az ingyenpénz sem segít

Portfolio
A CSOK kibővítése és az új építésű lakásokra vonatkozó áfatartalom csökkentése jelentősen felpörgette a hosszú éveken át téli álmot alvó újlakás-piacot, ez azonban az árak emelkedését is magával hozta. Megnéztük milyen áron kínálják az egyes budapesti kerületekben az új építésű lakásokat, valamint az is, hogy a kormány által nyújtott támogatás hol mennyivel viszi előre a háromgyerekes családokat az új otthon megvásárlásának irányába.

A Budapesti Lakáspiaci Riport adatai (az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index közös gyűjtése) összesen 255 projektben, több mint 3400 fővárosi új építésű lakásról gyűjtött adatot. A listára történő felkerülés kritériuma az volt, hogy nyilvánosan elérhető legyen a projekt lakásainak mérete és kínálati ára is. Mivel több olyan nagy fejlesztő is akad, mely nem hozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés