Előfizetői tartalom

Csak hátradőlünk, és a lakásunk keresi nekünk a pénzt

Portfolio
A lakásvásárlás egyben egy befektetési döntésnek is számít, és mivel vagyonunk jelentős részét tartjuk ingatlanban, nagyon nem mindegy, hogy pontosan hogyan alakul otthonunk értéke a jövőben. Nem csak általában a lakásárak alakulását érdemes azonban figyelni, hanem azt is, hogy a saját otthonunk értéke várhatóan hogyan alakul majd a környék, vagy a város más részeihez képest. Ha ugyanis az otthonunk olyan területen helyezkedik el, amely felértékelődés előtt áll, egy későbbi eladásnál plusz hozamot realizálhatunk. Budapesten belül korábban - részben a 4-es metrónak köszönhetően - a XI. kerület teljesített ebből a szempontból az egyik legjobban, ráadásul e városrész kilátásai a jövőre nézve is kedvezőek lehetnek.

A saját otthon vásárlása - akármennyire nem így gondolunk rá - valójában egy hosszú távú befektetési döntés. Ha saját lakással rendelkezünk, az általában egyben azt is jelenti, hogy vagyonunk jelentős részét tartjuk ingatlanban, ami igazán indokolttá teszi, hogy külön figyelmet szenteljünk annak, hogy miként alakulhat e befektetésünk értéke a jövőben. A legtöbben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés