FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Milliókat bukhatnak a magyar családok, ha nem tesz valamit a kormány

Portfolio
Az áfa-kulcs ismételt 27 százalékosra emelkedése jelentősen megdrágíthatja az új lakásokat, de különösen nagyon érzékenyen érintheti azokat, akik már belevágtak a lakásvételbe, ugyanakkor a kiszemelt ingatlan csak a 2019. december 31-ig élő kedvezményes áfa-kulcs időszaka után készül el. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy ebben az esetben milyen a finanszírozás ütemezése, a szerződésben bruttó vagy nettó összegben állapodtak-e meg a felelek. Annak próbáltunk utána járni, hogy már most mire kell figyelni, ha nem akarunk később pórul járni az áfaszabályok változása miatt.

Bár 2020 még messze van, de akik most vásárolnak új lakást, különösen egy később elkészülő projektben, több ok miatt is érzékenyen érintheti a projekt csúszása. Az egyéb kellemetlenségek mellett az egyik leginkább pénztárcát érintő késedelem, ha a projekt végül 2019. december 31. után készül csak el, vagyis akkor, amikor az új lakásokra vonatkozó áfa ismét 27...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés