Előfizetői tartalom

Csökkenő számok a budapesti lakáspiacon - Eljött a fordulat ideje?

Portfolio
Tovább növekedett az FHB Lakásárindex 2017. I. negyedévében, bár a tavalyi év azonos időszakának rekordját nem érte el. Az idei első negyedévben átlagosan 4 százalékkal kellett többet fizetni a lakásokért, mint 3 hónappal korábban - derül ki az FHB legújabb Lakásárindexéből. A tranzakciók számában viszont érdekes fordulat következett be Budapest és a vidék között.

Tranzakciószámok alakulásaA lakástranzakciók száma tovább bővült 2016-ban, a megkötött adásvételek száma meghaladta a 146 ezret, míg az előző évben 134 ezer volt. Ez a szám is azonban némileg magasabb lehet, ha figyelembe vesszük, hogy az értékesített új lakások csak akkor jelennek majd meg a statisztikákban, ha az otthonok teljesen elkészülnek. Idén az adásvételek további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés